print



Gemeentehuis Valkenswaard
Status: opgeleverd in 1996
Opdrachtgever: Gemeente Valkenswaard
Architect: Toon van Aken Architectuur BV

Als onderdeel van het “centrumplan Valkenswaard” is in 1996 het huidige gemeentehuis a/d Hofnar gerealiseerd. Gelegen aan het grote “culturele” plein heeft het een formeel karakter gekregen. De vorm van de gebouwen rondom en de waaiervormige bestrating van natuursteen geven een geheel eigen sfeer. De verbinding met het winkelcentrum van Valkenswaard is gelegd door een halfrond plein, met als middelpunt het oude gemeentehuis. De aangrenzende markt van Valkenswaard is herstel in zijn oorspronkelijke driehoeksvorm.
Architectonisch gezien kenmerkt het gehele plan zich door gebouwen met 3 en 4 bouwlagen en door leipan-achtige daken. De terugliggende bovenste bouwlagen, samen met de vele gevelsprongen en de zorgvuldig gekozen dak- en balkon- detaillering, vormen een bijzonder geheel. De daken zijn van rode mini-pannen en de stenen in speciale kleuren zalmroze en rood, zetten aparte accenten.



<< terug