print



Cultureel Centrum Valkenswaard
Status: opgeleverd in 1999
Opdrachtgever: Gemeente Valkenswaard
Architect: Toon van Aken Architectuur BV

Cultureel centrum te Valkenswaard draagt de naam "De Hofnar". Deze naam is ontleent aan de roemruchte sigarenfabriek, die bijna een eeuw op hetzelfde terrein heeft gestaan. De naam is door de oprichters van de fabriek gekozen als een eerbetoon aan de kracht van muziek en theater. En, niet onbelangrijk, het is ook zakelijk een goede keus gebleken. Een mooi voorbeeld van de kansen, die een weloverwogen samenwerking tussen de kracht en uitstraling van cultuur en een goede zakelijke aanpak, kan bieden. Ruim tachtig jaar later bundelen zich in de huidige "Hofnar" nog steeds de krachten van muziek en theater en meer dan dat. De nieuwe Hofnar huisvest naast een theater en de muziekschool ook de bibliotheek en de Volksuniversiteit. Zo bezien gaat de "nieuwe" Hofnar verder waar de "oude" begonnen is; de Hofnar wil de invloed van en de deelname aan kunst en cultuur in Valkenswaard bevorderen.



<< terug