print



Kinderdagverblijf in de Don Bosco kerk, Eindhoven
Status: opgeleverd in 2011
Opdrachtgever: Nedprojekt BV
Architect: De Bever Architecten

Het schip van de Don Bosco-kerk, a/h Mimosaplein te Eindhoven, is herbestemd tot kinderdagverblijf met BSO. Voor het ontwerp van het kinderdagverblijf is Stefan de Bever, kleinzoon van de ontwerper van de kerk C.H. de Bever, benaderd. Om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken en om het monumentale gebouw waar mogelijk in ere te houden, is gekozen om een soort "binnendoos" in houtskeletbouw in de kerkruimte te plaatsen. Op deze wijze is de bestaande monumentale dakconstructie van de kerk geheel in het zicht gebleven en komt oud en nieuw goed bij elkaar. Er zijn grote puien in de zijgevels van de kerk aangebracht, enerzijds om daglicht binnen te brengen en anderzijds om overzicht op de grote buitenspeelruimten te realiseren.
Het kinderdagverblijf, dat sinds 2011 in de kerk gevestigd is onder naam "De Schatkamer", heeft een antroposofische grondslag.
 



<< terug